Michelin-direktør: Hele verden taler om Danmark og Norden

Det nordiske køkken og i særdeleshed det danske fylder utvivlsomt meget i gastronomiens verden.

Det fortæller Michael Ellis, Michelin-guidens internationale direktør, efter at 22 danske restauranter onsdag er blevet hædret med Michelin-stjerner.

- Kokke over hele verden snakker om, hvad der foregår i Norden og Danmark. Alle har lyst til at se, hvordan de nordiske køkkener gør, siger Michael Ellis til Ritzau og fortsætter:

- Der er en spirende ung generation, der formår at finde gode leverandører og fine ingredienser.

Ved uddelingen af Michelin-stjerner på et pressemøde på Hotel D'Angleterre i København, hvor den nordiske Michelin-guide, Michelin Nordic Guide 2016, blev offentliggjort, fik restaurant Geranium en tredje Michelin-stjerne.

Og det er første gang nogensinde, at en dansk restaurant får den hæder.

- I år har vi set, at Rasmus Kofoed (kok på Geranium, red.) virkelig trådte i karakter. Hans talent nåede helt nye højder, og så har han bare et fantastisk hold bag sig, lyder begrundelsen fra Michael Ellis.

- Hvis man skal have en tredje stjerne, skal man virkelig give gæsterne en uforglemmelig oplevelse. Det formåede Rasmus Kofoed og resten af restauranten det seneste år, tilføjer han.

For første gang har restauranter, der ligger uden for storbyerne Aarhus og København, også modtaget en Michelin-stjerne.

Det drejer sig om Restaurant Kadeau på Bornholm, Frederiksminde på Sjælland og Henne Kirkeby Kro i Vestjylland.

Flere og flere restauranter i provinsen vil tiltrække Michelin-guidens opmærksomhed, spår Michael Ellis.

- Som tiden går, er jeg sikker på, at mindre byer og landområderne vil kunne bidrage i et endnu større omfang, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip