Michelin-guide: Geranium får sin anden stjerne

I dag præsenteres den nye Guide Michelin Main Cities of Europe 2013, og her får Geranium sin anden stjerne, mens Kadeau går direkte ind i guiden med en stjerne.

- Uanset, om du leder efter en stjernerestaurant eller et hyggeligt, lokalt spisested, så har Michelins anonyme inspektører udvalgt det bedste København har at tilbyde. Og så kommer Guide Michelin i år endda i en version, som kan hentes ned på de fleste mobiltelefoner, siger Carl Stenson, informationschef hos Michelin i Norden.

Bliv ven med dagens.dk på Facebook - klik her nu

Noma fik ikke sin tredje stjerne, men den seneste skandal om gæster smittet med roskildesyge har dog ikke påvirket de to stjerne restauranten havde i forvejen. 

Danske restauranter med stjerner i den nye Michelin-guide

2 stjerner: Noma og Geranium (ny med to stjerner)


1 stjerne: Grønbech & Churchill, Relæ, Den Røde Cottage, AOC, Kokkeriet, Era Ora, Formel B, Kiin Kiin, Kong Hans Kælder, Søllerød Kro og Kadeau (Ny)


Tretten restauranter får en Michelin Bib Gourmand: Marv & Ben, Orangeriet, Enomania, Mêlée, Søren K, Skovshoved, Famo, Frederiks Have, Kanalen, Kødbyens Fiskebar, L’Altro, Sommelier og Retour (Ny).


Hvert år rejser anonyme inspektører rundt i hele Europa og prøvespiser på restauranter og bor på hoteller. Inspektørerne er aflønnet af Michelin, men betaler altid for deres mad og hotelovernatninger – alt sammen for at bevare Guide Michelins uafhængighed og troværdighed. Og for, at inspektørerne skal få samme oplevelse som alle andre gæster.


Allerede i år 1900 udkom den første Guide Michelin i Frankrig. Den blev uddelt gratis af dækproducenten Michelin til alle bilister i Frankrig for at gøre det nemmere at rejse. Den dag i dag er Michelins motto "Vejen frem" – et motto, det sammenfatter koncernens stræben efter at gøre det nemt at rejse ved at tilbyde dæk og gode restaurant- og hotelguider.

 

 

Dagens Gossip