Michelin-stjerner drysser over Aarhus

Tre restauranter i Aarhus får som de første danske restauranter uden for København en Michelin-stjerne.

Det er restaurant Frederikshøj med stjernekokken Wassim Hallal i spidsen, der får en stjerne i årets nye nordiske guide fra Michelin.

De andre to restauranter er Gastromé og Substans.

For stjernekokken Wassim Hallal er det en stor, stor forløsning. Det er ligesom at få en Oscar.

- Vi har fået én stjerne. Nu har vi fået åbnet op for byen, nu skal vi videre mod nye mål - der er jo to stjerner mere at få, siger han.

Det er første gang, Michelin præsenterer sin helt nye, samlede guide for Norden - Guide Michelin Nordic Cities 2015. Hidtil er stjernerne kun uddelt i de nordiske millionbyer København, Stockholm, Göteborg, Helsinki og Oslo.

- Den nye bølge af det skandinaviske køkken har virkelig løftet niveauet i denne del af verden, siger Rebecca Burr, redaktør for Michelin Guide Nordic Cities.

- Aarhus er en levende by med et varieret udbud af gastronomi, mens det frugtbare Skåne giver Malmø et rigt udvalgt af kvalitetsråvarer lige uden for byporten, siger hun.

Den danske restaurantbranche har længe jublet over udsigten til, at de nordiske lande nu får en Michelinguide til de bedste restauranter i Norden og Danmark.

Hidtil har kun københavnske restauranter kunnet få michelinstjerner, men på torsdag vil guiden efter alt at dømme for første gang indeholde aarhusianske restauranter.

/ritzau/

.

Dagens Gossip