Michelin-stjerner drysser over Aarhus

Tre restauranter i Aarhus får som de første danske restauranter uden for København en Michelin-stjerne.

Det er som ventet restaurant Frederikshøj med stjernekokken Wassim Hallal i spidsen, der får en stjerne i årets nye nordiske guide fra Michelin.

Mere overraskende er det, at også restauranterne Gastromé og Substans har fået en stjerne hver.

Aarhus bliver desuden to Bib Gourmand-restauranter rigere. Det er Hærværk og Pondus, der får den ære.

For stjernekokken Wassim Hallal er det en stor, stor forløsning at få en stjerne til sin restaurant. Det er ligesom at få en Oscar, siger den libanesisk-fødte danske kok, der på forhånd var meget nervøs.

- Vi har fået én stjerne. Nu har vi fået åbnet op for byen, nu skal vi videre mod nye mål - der er jo to stjerner mere at få, siger han til Ritzau.

Måske bliver det til et glas torsdag aften for at fejre det.

- Men der er fuldt hus i aften, og gæsterne skal have en god aften, siger Wassim Hallal.

Det er første gang, Michelin præsenterer sin helt nye, samlede guide for Norden - Guide Michelin Nordic Cities 2015. Hidtil er stjernerne kun uddelt i de nordiske millionbyer København, Stockholm, Göteborg, Helsinki og Oslo.

- Den nye bølge af det skandinaviske køkken har virkelig løftet niveauet i denne del af verden, siger Rebecca Burr, redaktør for Michelin Guide Nordic Cities.

- Aarhus er en levende by med et varieret udbud af gastronomi, mens det frugtbare Skåne giver Malmø et rigt udvalgt af kvalitetsråvarer lige uden for byporten, siger hun.

Den danske restaurantbranche har længe jublet over udsigten til, at de nordiske lande nu får en Michelin-guide til de bedste restauranter i Norden og Danmark.

Hidtil har det kun været københavnske restauranter, der var repræsenteret i spiseguiden.

Michelins nordiske guide henvender sig til alle typer besøgende, fra forretningsrejsende til turister.

Den anbefaler et udvalg af hoteller og restauranter i alle kategorier, når det kommer til komfort og pris - fra livlige bistroer til anerkendte restauranter og luksushoteller.

Michelin Guide Nordic Cities 2015 indeholder i alt 125 hoteller og 241 restauranter.

Michelin Guide Main Cities of Europe 2015 bliver præsenteret 10. marts og vil også indeholde de hoteller og restauranter, som findes i den nye nordiske guide.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip