Micki Nielsen overvejer at anke betinget fængselsdom

Han slipper for at komme i fængsel. Men bokseren Micki Nielsen er alligevel meget utilfreds med, at han onsdag i Københavns Byret blev idømt tre måneders betinget fængsel for vold begået i november sidste år.

- Jeg havde slet ikke forventet at skulle i fængsel, siger den 21-årige bokser, som også blev idømt 80 timers samfundstjeneste for gerningen, der blev udført om natten foran Københavns Hovedbanegård.

- Så jeg er egentlig bare sur over, at jeg er blevet dømt for noget, når jeg føler, at jeg har handlet 100 procent rigtigt, siger han.

Micki Nielsen og hans advokat, Gitte Juul Jensen, udbad sig efter dommen betænkningstid i forhold til at anke.

Advokaten er overrasket over, at Micki Nielsen blev dømt for at have sparket en liggende mand i hovedet.

Bokseren erkendte at have slået manden i gulvet, efter at manden havde slået Micki Nielsens lillebror i hovedet med en knust flaske. Dette forhold blev Micki Nielsen frifundet for, mens manden blev idømt fire måneders betinget fængsel for slaget med flasken.

Spørgsmål: Det virker som om, at du hælder mod at anke dommen?

- Umiddelbart, men jeg vil godt lige se på det, siger Gitte Juul Jensen.

- Micki skal ikke i fængsel, han har fået en betinget dom på tre måneder. Men stadig synes jeg, der er lidt besynderligt, siger advokaten.

Gitte Juul Jensen mener, at vidnernes forklaringer i sagen om sparkene i hovedet er modstridende.

- Hele episoden varede omkring 15 sekunder. Hvor er den rimelige tvivl, der skulle komme Micki til gode? Især når man frifinder ham for det andet, siger hun med henvisning til slaget mod manden og et slag mod en pige, som bokseren også blev frifundet for.

Micki Nielsen var tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 244 og 245, der omhandler henholdsvis simpel vold og legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter. Strafferammen er op til seks års fængsel.

Anklageren havde krævet ikke under seks måneders ubetinget fængsel.

Micki Nielsen har bokset 14 kampe som professionel hos den tyske boksestald Team Sauerland. Han har vundet dem alle, heraf 11 på knockout.

Bokseren forventer ikke, at dommen får konsekvenser for hans fremtid i ringen.

- Sauerland kender til situationen, jeg tror ikke, at der vil være noget. De sagde også, at jeg har gjort det rigtige, da de fik historien at vide, siger Micki Nielsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip