Microsoft køber Minecraft

Den amerikanske it-gigant Microsoft griber til lommerne og køber det svenske selskab Mojang AB, der er selskabet bag det meget populære computerspil Minecraft.

Det meddeler Mojang på sin hjemmeside.

- Minecraftspillerne har taget spillet og gjort det til noget, som overstiger alle vore forventninger. Microsofts køb lægger endnu et kapitel til den utrolige historie om Minecraft, siger Carl Manneh, administrerende direktør hos Mojang.

Microsoft, som blandt andre en af verdens rigeste mænd Bill Gates var med til at stifte, betaler 2,5 milliarder dollar for det svenske selskab. Det svarer til omkring 14,4 milliarder kroner.

Minecraft er et computerspil, hvor man styrer en person, der skal bygge med virtuelle klodser for at konstruere bygninger, opfinde kreationer eller bygge kunst.

Man kan spille det alene eller med andre. Det overordnede formål er at samle ressourcer og bygge ting for at overleve mod monstre, der dukker frem.

Spillet har omkring 50 millioner betalende brugere og lige så mange brugere, der ikke betaler. Og netop brugerne af spillet er på de sociale medier skeptiske i forhold til, hvad der skal ske nu.

Chefen for Xbox ved Microsoft, Phil Spencer, lover dog, at Microsoft har tænkt sig at bevare Minecraft og spillets brugerbase med henblik på at få den til at vokse sig større langt ind i fremtiden.

I en pressemeddelelse fra Mojang hedder det, at købet ventes realiseret i slutningen af i år, hvis det godkendes af de relevante myndigheder.

Minecraft er et af verdens mest populære computerspil og blandt de mest populære apps hos både Apples IOS og Android i USA.

I pressemeddelelsen siger Microsoft, at spillet fortsat skal være tilgængeligt på alle platforme.

På sin hjemmeside skriver Mojang i øvrigt, at de tre grundlæggere af Mojang forlader selskabet. Det er foruden Carl Manneh også Markus Persson og Jakob Porser.

/ritzau/TT

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip