Microsoft tager fusen på folk og lancerer Windows 10

Microsoft havde en overraskelse af de større med, da softwaregiganten tirsdag præsenterede næste version af verdens mest udbredte styresystem, Windows.

Eftersom seneste version af systemet hedder Windows 8, havde de fleste gættet på, at det nok var en Windows 9, som man nu skal vænne sig til.

Hos Microsoft har man imidlertid valgt at springe version 9 over og gå direkte til Windows 10, som bliver navnet på den nye version.

Det skriver BBC i forbindelse med præsentationen, der fandt sted i San Francisco i Californien tirsdag morgen lokal tid.

Ligesom forgængeren, Windows 8, bliver den nye Windows-version fælles styresystem for både computere, tablets, smartphones og Microsofts nye spillekonsol Xbox One.

Ifølge Microsoft vil systemet være fuldt kompatibelt med eksisterende programmer, så det let kan indfases i for eksempel virksomheder.

Samtidigt imødegår Microsoft en del af den kritik, der har været af Windows 8, der er blevet anklaget for at fokusere for meget på mobile brugere, hvilket er gået ud over anvendelsen på almindelige computere.

Windows 8 har da heller aldrig fået den udbredelse, som Microsoft havde håbet på.

Ifølge analytiker David Johnson, der følger Microsoft for konsulentvirksomheden Forrester, er det kun hver femte virksomhed, der er skiftet til Windows 8, mens 80 procent af virksomhederne fortsat benytter Windows 7 eller ældre versioner.

- Windows 7 er stadig de facto styresystemet for virksomheder, siger David Johnson, der overfor BBC understreger vigtigheden af, at Microsoft rammer plet med Windows 10.

- Hvis Microsoft skal blive ved med at kunne sende den bedste og nyeste teknologi ud til de ansatte i virksomheder over hele verden, skal det her være drivkraften. Windows 10 er deres bedste mulighed, siger David Johnson.

/ritzau/

 

Dagens Gossip