Microsoft vil skære 1000 job væk i Finland

Som et led i en større sparerunde, vil den amerikanske it-gigant Microsoft angiveligt skære 1000 job væk i Finland. Det vil ske i Nokias mobildivision, som Microsoft overtog i april i år.

- Microsoft Corp planlægger at skære 1000 arbejdspladser i Finland fra sin mobiltelefonenhed, siger anonyme kilder onsdag - ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Nogle af de 25.000 Nokia ansatte fik i foråret ny arbejdsgiver, da Microsoft overtog det finske selskabs mobilenhed. 4700 af dem arbejder i Finland.

Globalt beskæftiger Microsoft 127.000 medarbejdere, som er flere end hos konkurrenterne Google og Apple.

Finanstjenesten Bloomberg skrev mandag, at de samlede nedskæringer kunne være den største i Microsofts siden 2009, hvor der blev skåret 5800 job.

Det største finske dagblad Helsingin Sanomat skriver onsdag, at Microsoft har planer om om at lukke det tidligere Nokias forsknings- og udviklingscenter i byen Oulu i det nordlige Finland.

Centret beskæftiger 500 ansatte, der hovedsagelig arbejder med software, der bruges i mobiltelefoner. Den anden halvdel af de 1000 job vil ske på andre af Nokias enheder i Finland.

Finland kæmper med en alvorlig økonomisk nedtur, der foreløbig har holdt landet i recession i to år, og økonomiske analytikere venter, at det vil fortsætte i år med.

I 2011 lukkede Nokia - der dengang var verdens største producent af mobiltelefoner - sin udviklingsafdeling i Danmark og 1000 medarbejdere mistede jobbet.

To år før - i 2009 - skar Nokia 330 stillinger væk i afdelingen for forskning og udvikling i Finland og Danmark, heraf var de 100 stillinger i Danmark.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip