Midaldrende Harry Potter tryller stadig for boghandlere

Den nu midaldrende troldmand Harry Potter har stadig rigeligt magi tilbage for udgivere og bogbutikker.

Natten til søndag blev bogen "Harry Potter and the cursed child", hvor den fiktive troldmand er blevet voksen og far, udgivet på engelsk i butikker over hele verden, også i Danmark.

Allerede nu må flere bogbutikker melde udsolgt.

- Forventningerne til bogen har hele tiden været store, men lidt mere afventende. For det er ikke en rigtig bog i serien, men manuskriptet til et teaterstykke.

- Men det er gået ligesom de andre gange og er blevet en enorm succes. Vi er blevet taget med storm, har stort set udsolgt og venter med spænding på den næste sending, vi får hjem, siger administrerende direktør for bogkæden Arnold Busck, Helle Busck Fensvig.

Også hos kæden Bog & Ide har der været gang i salget.

- Der er stadig meget stor interesse for Harry Potter og et stort hype. Vi har stadig eksemplarer tilbage, men har hørt fra den første butik, at de er løbet tør, siger Anders Dahl Iversen, kædechef i Bog & Ide.

For nuværende er der blot tale om den engelske udgave. Senere på året kommer en dansk version.

- De inkarnerede fans skal læse den med det samme, mens andre skal have den danske version. Så der vil komme en bølge til senere på året, hvilket vi selvfølgelig kan glæde os over.

- Store titler gør altid en forskel for os og giver et stort bidrag til fortjenesten. Det er altid godt, når der kommer noget spændende nyt, siger Helle Busck Fensvig, mens Anders Dahl fra Bog & Ide fortæller:

- Det er sådan en titel, som vi kommer til at kunne se i salget for hele året. Den lægger sig tungt, og specielt de her dage giver virkelig noget. Og når den danske version kommer, venter vi det samme.

I Danmark ejer Gyldendal rettighederne til Harry Potter. Forlaget ønsker ikke at sætte tal på, hvad det betyder, når en megasællert som Harry Potter kommer ind ad døren.

Da den sidste bog i serien kom ud i 2007, var den så stor, at den blev nævnt særskilt i årsregnskabet.

- Harry Potter og Dødsregalierne levede med et historisk førsteoplag på hele 130.000 eksemplarer op til de høje forventninger, skrev Gyldendal den gang.

/ritzau/

 

Dagens Gossip