Midlertidig parkering på Bispetorvet i Aarhus

I morgen åbner Aarhus Kommune for midlertidig parkering på Bispetorvet i Aarhus. Den midlertidige ordning varer frem til 2014, hvor et automatisk underjordisk parkeringsanlæg med plads til 1000 biler åbner under Dokk1.

I december 2011 blev der etableret midlertidig gratis parkering på Bispetorvet til byens julehandel og januarudsalg. Ordningen blev en stor succes, og Aarhus Byråd traf beslutning om at genåbne for parkering i slutningen af november 2012 og frem til 2014.

- Jeg er glad for, at det er lykkedes at finde en fleksibel model, hvor vi udnytter pladsen på Bispetorvet bedst muligt. Når der ikke er arrangementer, vil der være parkering, og på samme tid bevarer torvet sit grønne og imødekommende miljø, som er skabt med de opstillede plantekummer, siger rådmand, Laura Hay.

Bispetorvet bliver indrettet sådan, at alt inventar kan ryddes og genopsættes, når der skal være arrangementer på torvet. De opstillede plantekummer vil blive en del af indretningen, når bilerne fra den 23. november kan parkeres på Bispetorvet. Der vil blive opstillet parkeringsautomater, så der fremover vil skulle betales for parkering på torvet.

 

Dagens Gossip