Midtbaneslider sikrer United tiltrængt sejr

11/12/2013

Uden at imponere slog Manchester United tirsdag Shakhtar Donetsk 1-0 i Champions League og sikrede sig dermed førstepladsen i gruppe A.

Phil Jones, der både gør sig i forsvaret og på midtbanen, scorede sejrsmålet for hjemmeholdet midtvejs i anden halvleg.

Selvom Manchester United på forhånd var sikret avancement i Champions League, så var der tale om en yderst tiltrængt sejr for de engelske mestre, som i efteråret har spillet langt under vanligt niveau og i den hjemlige liga indtager en øjeblikkelig niendeplads.

David Moyes' mandskab lignede heller ikke tirsdag aften et hold, der for alvor kan betegnes som favoritter til Champions League-titlen. Særligt i første halvleg forærede hjemmeholdet alt for ofte bolden væk.

Det blev der dog rettet en anelse op på i anden halvleg.

Resultatet viste sig desuden at være yderst skuffende for Shakhtar Donetsk, som indtog gruppens andenplads forud for den afsluttende runde.

Men da Bayer Leverkusen på udebane slog Real Sociedad 1-0 i gruppens andet opgør, ender tyskerne med at overhale ukrainerne og dermed tage billetten videre til knockout-fasen i Champions League.

Ömer Toprak stod for den vigtige scoring for tyskerne.

Shakhtar Donetsk slutter på tredjepladsen og skal dermed spille Europa League efter nytår, mens Real Sociedad ender sidst i gruppen med blot et enkelt point for de seks kampe.