Midtfynsfestivalens moder er død: Nina Færgemann blev 64 år

admin

|

08/12/2014

Dagens topnyheder

Nina Færgemann, der i mange år drev Midtfynsfestivalen, er efter længere tids sygdom død, 64 år, skriver fyens.dk.

Nina Færgemann stod i spidsen for Midtfynsfestivalen fra 1991, da hendes mand, Peter Færgemann, døde, og indtil 2001, da OB A/S overtog driften.

Midtfynsfestivalen lukkede endeligt i 2004.

Fra midten af 70'erne var Nina Færgemann en markant skikkelse i det fynske musikmiljø. Sammen med sin mand drev hun Ryslinge Kro, som var et populært musiksted, der trak musiknavne fra hele landet.

I 1976 slog ægteparret dørene op for den første Midtfyns Festival, og efterhånden blev festivalen en af landets største. Højdepunktet var 1989, da festivalen var større end Roskilde Festival.

Adskillige store musiknavne lagde vejen forbi Ringe, deriblandt Bob Dylan, Alanis Morisette, David Bowie, Bryan Adams, Iron Maiden og Tracy Chapmann, men Nina Færgemann mødte sjældent de store stjerner personligt.

I et interview med Ritzau i 2004 fortalte Nina Færgemann, at hun ikke kunne udpege enkelte begivenheder på festivalen, der for alvor skilte sig ud gennem de 26 år, hvor hun havde medansvar for den.

- Men det at stå i et hjørne af scenen, mens et af de store bands spiller, og se ud over en utrolig masse glade mennesker, der råhygger sig og fester med deres idol - det, synes jeg, var fantastisk, sagde Nina Færgemann.

/ritzau/