Mie Ø. Nielsen er klar til OL-finalen i 100 meter ryg

Den 19-årige svømmer Mie Ø. Nielsen er klar til finalen i 100 meter ryg ved OL i Rio, men hun skal forbedre sig, hvis hun skal sikre sig den håbede medalje på favoritdistancen.

Tiden 59,18 sekunder var nemlig kun den sjettebedste i semifinalen, hvor især en dårlig vending skabte problemer for nordjyden.

- Den dårlige vending ødelagde hjemturen, og derfor blev tiden ikke bedre end i det indledende heat. Jeg fik ikke samme fart ud af vendingen, som jeg plejer, siger Mie Ø. Nielsen.

Tiden var fem hundrededele af et sekund langsommere end i indledende heat, hvor hun ellers tog den lidt med ro.

Hun kom en lille smule bedre fra start i semifinalen, men den dårlige vending gjorde, at hun ikke kom op i den forventede fart i løbets sidste halvdel.

Her er der noget at hente før finalen, hvor tiden skal være væsentlig bedre, hvis hun skal kæmpe med om metallet.

- Jeg føler stadig, at jeg har mere at give af. Jeg nåede ikke den fart, jeg gerne vil have, så jeg skal analysere det og se, om jeg kan gøre det bedre i morgen.

- Jeg skal have en god nats søvn og have en masse at spise, så jeg har endnu mere at give af i finalen, siger Mie Ø. Nielsen.

Amerikaneren Kathleen Baker går ind til finalen natten til tirsdag med bedste tid, efter at hun slog ind på 58,84 sekunder. Kathinka Hosszu fra Ungarn var en tiendedel af et sekund langsommere som nummer to.

Selv om Mie Ø. Nielsen alt i alt lavede en lidt blandet præstation, var hendes finaleplads aldrig i fare.

Den er en tiltrængt opmuntring på en aften, hvor Jeanette Ottesen blev nummer otte i finalen i 100 meter butterfly, og hvor Rikke Møller Pedersen gik glip af finalen i 100 meter brystsvømning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip