Mie Ø. Nielsen slutter fire hundrededele fra OL-medalje

Svømmeren Mie Ø. Nielsen blev nummer fem i OL-finalen i 100 meter ryg i tiden 58,80 sekunder og fik dermed ikke medalje i disciplinen.

Efter en lidt langsom start kom den 19-årige dansker helt op i medaljekampen, men hun sluttede fire hundrededele af et sekund fra bronzemedaljen og fem hundrededele fra sølv. Guldet gik til ungareren Katinka Hosszu i tiden 58,45 sekunder.

- Jeg kan ikke være andet end tilfreds. Det er selvfølgelig ærgerligt, når man misser det med så lidt, men i svømning er det tæt, og det er det, der gør det spændende.

- Jeg er faktisk godt tilfreds, selv om folk tror, at jeg er skuffet. Jeg havde ikke satset på en medalje, men bare på at nå finalen, siger Mie Ø. Nielsen.

Den 19-årige svømmer indrømmer, at det er lidt bittert at være så tæt på og så misse medaljepodiet.

- Det kan man godt være, men jeg er ikke sur over det. De er bare bedre end mig nu her, siger hun.

Mie Ø. Nielsen ved, hvor hun skal sætte ind, hvis hun skal forbedre sig.

- De sidste 15 meter gjorde så ondt, at jeg næsten ikke kunne sparke, og det er nok der, det ligger lige nu. Jeg må hjem og blive stærkere i benene, konstaterer hun.

Nordjyden har ikke lyst til at snakke alt for meget om finalen.

- Jeg vil gerne bare hjem.

Det er anden dag i træk, at et af de danske medaljehåb må tage til takke med en sekundær placering.

Natten til mandag var det Jeanette Ottesen, der sluttede sidst i finalen i favoritdisciplinen 100 meter butterfly.

Danmarks bedste medaljehåb er nu Rikke Møller Pedersen i 200 meter bryst. Danskeren er indehaver af verdensrekorden på den distance.

Rikke Møller Pedersen, Jeanette Ottesen, Mie Ø. Nielsen samt Pernille Blume har også en fin chance for at ende på podiet i 4 x 100 meter medley.

/ritzau/

 

Dagens Gossip