Mie Ø. Nielsen svømmer sig sikkert i OL-semifinale

Skrevet af admin

07/08/2016

Mest læste i dag

Den danske svømmer Mie Ø. Nielsen er klar til semifinalen i 100 meter ryg i OL i Rio.

I søndagens indledende heat svømmede danskeren i tiden 59,13 sekunder, og det rakte til en andenplads og den fjerdebedste tid i alt.

19-årige Mie Ø. Nielsen var ellers bemærkelsesværdigt langsom på de første 50 meter og var efter halvdelen af løbet kun nummer fire i sit heat.

Men det var helt efter planen at tage den med ro, fortæller hun.

- Jeg svømmede ikke for fuld kraft fra starten, så det var derfor, jeg var lidt bagefter. Planen i dag var, at jeg ikke skulle bruge nogen kræfter på de første 50 meter og så "bygge op" på de sidste 50, siger Mie Ø. Nielsen.

- Jeg har helt klart mere at skyde med, så det ser fint ud. Det er et ret stærkt felt, men jeg glæder mig bare til at komme i gang for alvor, lyder det fra Aalborg-svømmeren.

Mie Ø. Nielsen vandt guld ved EM tidligere i år på samme distance, fik bronze ved VM sidste år og ligger aktuelt nummer to på verdensranglisten.

Hun regnes som et af Danmarks varmeste medaljehåb ved OL, og man kan roligt regne med, at hun kan forbedre sig markant i semifinalen, der svømmes natten til mandag dansk tid.

Amerikaneren Kathleen Baker var hurtigst i de indledende heat i tiden 58,84 sekunder, mens australieren Emily Seebohm havde næstbedste tid.

/ritzau/