Migranter strømmer fortsat ind i Kroatien fra Serbien

18/09/2015 13:02

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Kroatiens premierminister, Zoran Milanovic, siger til Reuters, at tiden nu er kommet, hvor kroaterne begynder at gå anderledes til værks over for flygtningekrisen.

Han siger, at Kroatien ikke vil være "migrant kriseland", og at det er en plan B ikke længere at registrere migranter og hjælpe med indkvartering.

- Vi kan ikke længere registrere og indkvartere disse mennesker. De vil få mad, vand og lægehjælp, og så må de tage videre. EU må vide, at Kroatien ikke vil være et "migrant-kriseland", siger Milanovic.

Over 13.000 migranter er strømmet ind i Kroatien siden onsdag, og landets kapacitet er nået, lyder det fra Indenrigsministeriet i Zagreb fredag.

- Det betyder, at vi har modtaget så mange, som vi har kapacitet til, siger den kroatiske indenrigsminister, Ranko Ostojic, til tv-stationen N1.

Den kroatiske indenrigsminister fremsatte den samme udtalelse torsdag, da der ifølge ministeren var rejst 6500 mennesker ind i Kroatien i løbet af 24 timer.

- Kroatien er ikke i stand til at modtage flere mennesker, sagde Ostojic på et pressemøde i byen Tovarnik nær grænsen til Serbien.

Migranter strømmer dog fredag fortsat ind i Kroatien fra Serbien hen over marker ved en lukket grænseovergang ved Sid-Tovarnik, siger øjenvidner til Reuters.

Grænseovergangen er en af syv overgange, som de kroatiske myndigheder har lukket, efter at mindst 11.000 mennesker er strømmet ind i landet på to døgn.

Kroatien meddelte sent torsdag, at landet havde lukket alle vej-grænseovergange til Serbien, da landet ikke kan tage imod flere migranter og flygtninge.

Kun én grænseovergang på motorvejen mellem hovedstæderne Zagreb og Beograd holdes åben.

Torsdag aften stoppede Slovenien et tog fra Kroatien med flygtningepassagerer, og de slovenske myndigheder sagde, at mindst 150 mennesker skulle sendes tilbage til Kroatien, da de manglede nødvendige dokumenter til at komme ind i landet.

/ritzau/Reuters