"Mike" snød hundredevis af kvinder for penge: Nu får han sin straf

- Din kære onkel er gået bort og har efterladt dig en stor sum penge.

Sådan prøver svindlere med jævne mellemrum at fange uskyldige ofres interesse for i sidste instans at narre kontonummer og andre private oplysninger samt ikke mindst penge fra dem. Fremgangsmåden er også kendt under navnet "Nigeriabreve". 

Nogle svindlere har mere held med foretagendet end andre, men nu vækker en spektakulær sag opsigt, fordi en 40-årig nigerianer har haft held med at narre det, der svarer til 392 millioner danske kroner fra sine ofre. Det skriver Nyhedsbureauet AFP ifølge norsk tv2.

Ofrene var typisk kvinder, som manden, der gik under navnet ”Mike”, opbyggede et tillidsforhold til, så flere af dem endte med at forelske sig i ham. ”Mike” bad derefter kvinderne om penge.

Han har ifølge anklagen desuden opbygget et helt netværk af omktrendt 40 svindlere under sig i Nigeria, Malaysia og Sydafrika, som tilsammen har gjort det muligt at tjene de store beløb. Blandt andet har de franarret et enkelt offer over 100 millioner kroner.

”Mike” og en af medhjælperne bliver nu sigtet for hacking og for at svindle og skaffe sig penge under falske forudsætninger, skriver norsk tv2.

Læs også: Dansk kvinde franarret 640.000 kroner af nigeriansk svindler
 

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip