Mikhail Gorbatjov er indlagt på hospitalet

Den tidligere leder i Sovjetunionen, 83-årige Mikhail Gorbatjov, er fredag blevet udskrevet igen, efter at han var blevet indlagt på et hospital i den russiske hovedstad, Moskva.

Ifølge russiske medier skyldtes indlæggelsen angiveligt en forværring af en uspecificeret tilstand, men ikke desto mindre er Sovjetunionens sidste leder ifølge nyhedsbureauet Interfax nu udskrevet igen.

- Jeg har det meget bedre nu. Jeg er blevet udskrevet, og jeg er nu på vej til mit kontor, siger Gorbatjov.

Gorbatjov, der lider af diabetes, bekræftede tidligere fredag over for flere russiske medier, at han var blevet indlagt på hospitalet. Men han var tilsyneladende ved godt mod.

- I kender min karakter. Jeg er fast besluttet på at kæmpe for mit liv, sagde Mikhail Gorbatjov, der tilføjede, at hans tilstand var blevet forværret på det seneste.

- Min tilstand har mere eller mindre været god de sidste syv dage, men i dag er jeg på hospitalet. Der er sket en forværring. Jeg ligger nu under en monitor og er fuldstændig tildækket af ledninger, sagde Gorbatjov ifølge russiske medier fredag morgen.

Den tidligere leder modtog efter Sovjetunionens kollaps Nobels fredspris i 1990.

Han sagde dog tidligere fredag, at han på grund af sin sygdom ikke ville være i stand til at se dagens offentliggørelse af dette års fredspris, som gik til den 17-årige Malala Yousafzai og den 60-årige Kailash Satyarthi.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip