Mikkel Hansen: Vi skal slå Tyskland trods svær optakt

Mikkel Hansen ville ikke bruge det som en undskyldning, men han lagde ikke skjul på, at de vidt forskellige optakter fik betydning, da Tyskland slog Danmark 25-23 ved EM i håndbold.

Danmark havde blot haft 20 timers hvile, mens tyskerne havde haft tre døgn.

- Jeg vil ikke stå her og komme med undskyldninger, men det er da klart, at der er stor forskel på at spille to kampe inden for 20 timer og have restitueret efter tre døgns hvile.

- Men uanset det, synes jeg, vi skal slå Tyskland. Det er stadig et hold, vi bør slå, siger Mikkel Hansen efter EM-skuffelsen.

Danmark havde det ene ben i semifinalen efter den flotte sejr over Spanien søndag, men først satte Danmark en føring over styr mod Sverige i 28-28-kampen, onsdag blev det så til turneringens første nederlag.

Med en sejr over Sverige havde Danmark kunne tåle et nederlag mod Tyskland.

- Først og fremmest skulle vi have slået Sverige, så vi havde haft trygheden af at kunne tabe med fire mod Tyskland.

- Derudover var der situationer mod Tyskland, hvor vi førte med to, hvor vi med lidt koldblodighed kunne have skabt et hul, siger Hansen.

Han blev dansk topscorer med syv mål, men generelt fungerede angrebsspillet ikke optimalt.

- I hele anden halvleg havde vi problemer med at score. Det blev meget individuelle præstationer, som gjorde, at vi scorede. Vi havde ikke meget sammenhæng, da vi havde svært ved at løse deres 4-2-forsvar, siger Paris Handball-stjernen.

Mads Mensah lagde stærkt fra land med flere mål, men faldt siden i niveau sammen med holdet.

- Vi har ikke formået at gøre de to sidste kampe færdige. Så blev det tæt, hvor de berømte marginaler fik lov at afgøre tingene. Der var vi ikke skarpe nok.

- Jeg er sindssygt skuffet. Jeg synes, vi har et hold, der skal slå Tyskland, men vi var ikke gode nok, siger playmakeren.

Danmark og Tyskland skiftedes til at føre gennem opgøret, men Danmark gik ned til sidst og scorede slet ikke i de sidste syv minutter af kampen.

- Jeg ved ikke, om vi forventede, at Tyskland ville gå ned i kadence. Kampen svingede fra side til side, hvor vi skiftedes med at føre med to, og så var vi lidt uheldige til sidst, siger målmand Niklas Landin.

Danmarks eneste chance for at nå semifinalen er nu, at Rusland tager point fra Spanien i den sene kamp onsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip