Mikkelsen og Ziegler hylder mulig ny formand

Viborgs borgmester, Søren Pape Poulsen, der ventes at tage over som formand hos De Konservative efter Lars Barfoed, er en fænomenal politiker.

Det siger både partiets næstformand, Michael Ziegler, og folketingsmedlem Brian Mikkelsen.

- Vi hiver en af vores allerstærkeste folk ind udefra. Han kan holde en tale, så jeg sidder og tænker: Det er derfor, jeg er konservativ, siger Michael Ziegler til TV2 News.

Brian Mikkelsen afviser, at der var mere fornuft i at finde en formand internt i folketingsgruppen. Derimod er det modsatte kløgtigt, mener han.

- Han har ikke kastet med mudder på Christiansborg. Vi valgte at spørge, hvad der er rigtigt for partiet. Han er en utrolig kvik fyr, som er vant til politik. Han har været der altid, siger Brian Mikkelsen til TV2 News.

- Om en måned kender alle Søren Pape. Han er "likeable" - folk kan godt lide ham, mener Mikkelsen.

På trods af den store begejstring for formandsskiftet vil ingen af de to konservative toppolitikere sige noget dårligt om den afgående formand.

- Jeg synes, det er en rigtig god dag for De Konservative. Lars Barfoed har bragt partiet gennem en rigtig svær periode og fået partiet videre og sat nogle projekter i gang på den lange bane, siger Michael Ziegler.

- Jeg har bestemt ikke bedt ham om at gå. Han er selv kommet og har sagt, at Pape er den rigtige, lyder det fra næstformanden, der afviser, at han selv kunne tænke sig posten.

Også Brian Mikkelsen er af den overbevisning, at Barfoed har leveret tilfredsstillende som formand:

- Han har opnået et væld af positive og gode resultater. Vi ligger altså bedre end ved valget, siger Mikkelsen til TV2 News.

/ritzau/

 

Dagens Gossip