Mildt vejr varmer Topdanmarks regnskab for 2014

Når vejret er godt, skal forsikringsselskaberne også betale mindre i erstatning til kunder, der bliver ramt af for eksempel stormskader.

Netop derfor har Topdanmark på grund af et mildere vejr i 2014 kunnet notere en fremgang på sit forsikringstekniske resultat, der er steget med 524 millioner kroner til 1289 millioner kroner.

Det fremgår af selskabets årsregnskab, der er præsenteret torsdag.

- Det forbedrede skadeforløb skyldes blandt andet, at skader relateret til vejret var 262 millioner kroner lavere end i 2013, skriver Topdanmark i regnskabet.

I modsætning til fjerde kvartal i 2013, hvor selskabet var påvirket af to store storme, er der i løbet af 2014 ikke indtruffet større begivenheder på vejrfronten.

Det afspejler sig på bundlinjen, hvor Topdanmark lander et resultat på 1558 millioner kroner.

Det er samtidig en forbedring på 6,1 procent i forhold til sidste år, hvor resultatet lød på 1468 millioner kroner.

Som baggrund for fremgangen forklarer selskabet derudover, at regnskabet har været positivt påvirket af færre skadeforløb på blandt andet tyveri-, brand- og rejseforsikringer.

Det ses på den såkaldte combined ratio, hvor forsikringsselskaberne sætter skadeudbetalinger i forhold til præmieindtægterne.

Det tal landede i 2014 på 86,0 procent, hvilket er 5,5 procentpoint bedre end i 2013.

Hvad angår forventningerne til 2015 er selskabet en smule forsigtigt.

Man forventer en præmievækst på nul procent, blandt andet fordi der sker en trimning af de dyreste erhvervsengagementer. Combined ratio ventes at slutte omkring 91.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip