Miliband: Britisk EU-afstemning vil udløse kaos

Premierminister David Camerons løfte om at holde en folkeafstemning i Storbritannien om fortsat medlemskab af EU vil føre til to års kaotiske tilstande i erhvervslivet, hvis Det Konservative Parti vinder valget i maj.

Det vil oppositionslederen Ed Miliband advare om senere mandag i en tale i London.

Det sker samtidig med, at valgkampen for alvor skydes i gang. Meningsmålinger viser et tæt løb mellem Camerons konservative og Milibands arbejderparti.

Cameron har givet et løfte om, at han sende EU-medlemskabet til folkeafstemning i 2017, hvis Det Konservative Parti vinder valget 7. maj.

I en helsidesannonce i avisen Financial Times mandag citerer Labour en række virksomhedsledere og advarer om, at britisk exit fra EU udgør "den største risiko for det britiske erhvervsliv".

- Der kan ikke ske noget værre for vort land og vores eksportvirksomheder, at man spiller et politisk spil med medlemskabet af Europa, vil Miliband sige i en tale senere mandag, hvis indhold er delvist lækket.

- Det vil være en opskrift på to års uvished, hvor investeringer vil sive væk, to års kaos hvor virksomheder ikke vil være i stand til at planlægge for fremtiden, og to års spildte muligheder for fremskridt, fortjeneste og velstand.

- Det vil være en tydelig og overhængende fare for britiske arbejdspladser, britiske virksomheder og for britisk velstand, siger han videre.

Cameron støtter fortsat medlemskab af EU, men han har gjort det til en betingelse, at der gennemføres reformer, som fratager EU en række ansvarsområder, navnlig i forhold til østarbejdere og velfærdsydelser.

De store EU-lande siger, at der ikke kan blive tale om traktatændringer.

Meningsmålinger viser, at et flertal af briterne er klar til at droppe EU. Mange af Camerons egne konservative er indædte modstandere af medlemskabet, og partiet presses fra det yderste højre af partiet Ukip, der er klar til et øjeblikkeligt brud med EU.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip