Militær: Selvmordsangreb mod kontrolpost i Ukraine

Skrevet af admin

22/07/2014

Mest læste i dag

En talsmand for Ukraines militære operationer i den østlige del af landet siger, at en selvmordsbomber tirsdag kørte en minibus fyldt med sprængstoffer mod en kontrolpost i Donetsk-regionen.

- En kontrolpost blev angrebet af en selvmordsbomber i en minibus fyldt med sprængstoffer.

Han oplyser ingen yderligere detaljer.

Mandag mistede mindst tre civile livet under sammenstød mellem de prorussiske oprørere og de ukrainske styrker i Donetsk, som har været kontrolleret af separatisterne. Myndighederne siger, at de har genvundet kontrollen over byens lufthavn.

De ukrainske regeringsstyrker er i gang med en langvarig anti-terror-operation i et forsøg på at sætte en stopper for de prorussiske separatister, som er blevet fordrevet fra flere af de byer, de erobrede i løbet af foråret.

Kampene i Ukraine har været overskygget af flykatastrofen torsdag, hvor et malaysisk passagerfly blev skudt ned i den østlige del af landet tæt på grænsen til Rusland.

De sorte bokse fra flyet er overdraget af en af lederne for oprørerne i det østlige Ukraine til embedsfolk fra Malaysia. Overdragelsen fandt sted i de tidlige timer natten til tirsdag i Donetsk.

- Her er de, de sorte bokse, sagde Aleksandr Borodaj, der er selvudnævnt premierminister i den selvudråbte Folkerepublikken Donetsk, på et pressemøde, hvorefter en bevæbnet oprører placerede boksene på et bord.

Parterne underskrev derefter et dokument. Ifølge Borodaj som en formel afslutning på processen. De to bokse med lydoptagelser fra det forulykkede passagerfly er i god stand, fortæller oberst Mohamed Sakri fra Malaysias nationale sikkerhedsråd på mødet.

Både USA og Ukraine mener at kunne bevise, at de prorussiske separatister står bag nedskydningen af det malaysiske passagerfly.

/ritzau/Reuters