Militærfly er styrtet ned i Spanien

Fire personer blev dræbt, og to alvorligt kvæstet, da et militært transportfly af typen Airbus A400M, lørdag styrtede ned i Spanien, siger de spanske katastrofemyndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Der har tidligere været meldinger om, at der var op til ti personer om bord, men nu lyder det altså, at der var seks med på flyet.

Flyulykken blev kort efter styrtet bekræftet af den spanske premierminister, Mariano Rajoy, der besøger den spanske ø Tenerife.

Han siger ifølge Reuters, at det lader til, at alle de ombordværende var Airbus-ansatte.

Det er det første styrt med et fly af denne nye type. A400M er et militært transportfly.

Flystyrtet fandt sted i nærheden af lufthavnen i den sydspanske by Sevilla. Der bliver transportflyene samlet og testet, inden de bliver overdraget til forskellige landes flyvevåben.

Ifølge Airbus var det bestilt af Tyrkiet.

Flyet var lettet for at gennemføre en testflyvning, hedder det. Umiddelbart efter at være lettet fra landingsbanen styrtede flyet af ukendte årsager til jorden.

Umiddelbart efter styrtet blev al flytrafik i Sevilla indstillet, oplyser lufthavnsmyndigheden Aena ifølge det spanske nyhedsbureau EFE. Brandvæsnet hastede til ulykkesstedet, hvorfra en tyk, sort røgsky rejste sig.

Det ny Airbus-transportfly befinder sig endnu i testfasen og er endnu ikke leveret til nogen flyvevåben. Ifølge de første oplysninger er det ikke et af de fly, der skal leveres til det tyske flyvevåben. Luftwaffe har ellers bestilt 53 A400M-fly.

Det europæiske Airbus-transportfly er en konkurrent til det amerikanske Lockheed-Martin C-130 Hercules-fly.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip