Militærkilde: Fire ukrainske soldater dræbt i nye kampe

Fire ukrainske soldater blev dræbt og fem såret, da separatistiske krigere gennemførte et natligt angreb på en militærpost i den østlige del af landet, siger en militæranalytiker fredag.

Dmitro Timtjuk, der er leder af Centret for Militære Studier i Ukraine, som har gode kilder blandt regeringsstyrkerne, siger, at oprørerne, støttet af otte russiske kampvogne, affyrede mortérgranater og stormede en militærbase i nærheden af Kramatorsk under et af flere natlige angreb fra oprørernes side.

- Gengældelsesilden fra regeringsstyrkerne ødelagde en af terroristernes kampvogne, og en anden blev erobret. Fire soldater er blevet dræbt og fem såret, siger Timtjuk på sin Facebook-side.

Han har ingen vurdering af, hvor mange ofre der er på oprørernes side. Der var ingen umiddelbare kommentarer fra de separatistiske krigere.

Angrebet fandt sted på trods af en ugelang regeringsbestemt våbenhvile, som udløber klokken 22.00 lokal tid, og som, regeringen i Kijev siger, er blevet brudt flere gange i løbet af den sidste uge.

I andre kampe, siger Timtjuk, har oprørere igen har angrebet soldater, der deltager i regeringens "anti-terroroperationer" på et højdedrag i nærheden af byen Slavjansk. En ukrainsk soldat blev såret af ild fra en snigskytte.

Oprørere har også angrebet en militærbase i de tidlige timer fredag i Artemivsk ved at benytte kampvogne og andre våben. Ukrainske styrker besvarede angrebet, uden at nogen kom til skade, siger han.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip