Militærleder med 15.000 mand støtter Yemens ekspræsident

En yemenitisk militærleder i et stort område, som dækker halvdelen af Yemens grænse til Saudi-Arabien, erklærer søndag sin støtte til den kuppede præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi. Det siger lokale myndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Militærlederen står ifølge oplysninger fra de lokale myndigheder i spidsen for 15.000 soldater.

Dermed har Saudi-Arabien, som støtter og ønsker Abd-Rabbu Mansour Hadi genindsat på præsidentposten i Sanaa, vundet en betydelig sejr i den igangværende væbnede konflikt i det fattige land.

Saudi-Arabien bekæmper i spidsen for en koalition af arabiske lande den shiitiske Houthi-milits, som erobrede magten i Yemen i slutningen af januar efter mange måneders fremmarch.

Konflikten i Yemen trækker tråde til flere lande i regionen, blandt dem Iran, som - i hvert fald med ord - støtter houthierne.

Iranerne har afvist konkrete beskyldninger fra arabiske lande i koalitionen om, at Iran har sendt våben og soldater til Yemen.

Den øverste leder i Iran, ayatollah Ali Khamenei, beordrede søndag landets væbnede styrker til at øge beredskabet.

Forholdet mellem Iran og Vesten så en overgang ud til at være i bedring, efter at seks stormagter for nylig indgik en politisk aftale med Iran om den omstridte iranske atomprogram.

Aftalens konkrete konsekvenser skal efter planen udmøntes senest med udgangen af juni.

Siden aftalen blev indgået, har Iran nærmest dagligt slået fast, at der ikke bliver nogen aftale, hvis ikke alle sanktioner mod Iran løftes, når den bliver underskrevet.

USA har modsat stået lige så stejlt på, at man ikke vil løfte alle sanktioner på en gang. Det skal ske i etaper, lyder det fra regeringen i Washington.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip