Militante affyrer raketter mod israelsk atomreaktor

Skrevet af admin

09/07/2014

Mest læste i dag

Militante fra Gaza har affyret tre raketter mod en atomreaktor i den sydlige israelske by Dimona, siger en unavngiven talsmand for det israelske militær.

Ingen er kommet til skade, og der er ikke sket skader på reaktoren, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet AFP drejer det sig om to raketter.

- For få minutter siden affyrede palæstinensiske terrorister i Gaza tre raketter mod Dimona. To faldt ned i åbne områder, mens Iron Dome opsamlede det tredje, lød det fra Israels militær på det sociale medie Twitter.

Reuters skriver også, at en af raketterne blev standset af Israels antimissilsystem "Iron Dome" eller Jernkuplen, mens to andre faldt ned i ubeboede områder.

Militante fra Hamas' væbnede gren Qassam-brigaden bekræfter, at de har affyret langdistanceraketter, de såkaldte M-75-raketter.

Andre områder i det sydlige Israels Negev-ørken var også et mål, lyder det fra Israels militær.

Indtil videre har israelske fly ramt 550 mål i Gaza, og militante fra Hamas har afsendt flere end 165 raketter mod blandt andet Jerusalem og Tel Aviv.

Ud over de 43 dræbte er 370 personer såret.

Tidligere onsdag lovede premierminister Benjamin Netanyahu at intensivere de israelske angreb mod militante fra Gaza i den mellemøstlige konflikt, der i denne omgang indtil videre har kostet 43 palæstinensere livet.

- Hæren er klar på alle eventualiteter. Hamas kommer til at betale en stor pris for at affyre raketter mod israelske civile, sagde han, efter at Israels parlament har givet landets militær grønt lys til at indkalde 40.000 soldater af reserven.

Konflikten i Mellemøsten er blusset op efter 12. juni, hvor tre israelske teenagere blev bortført på Vestbredden. De blev senere fundet dræbt. Efterfølgende blev liget af en ung palæstinenser fundet, hvilket betegnes som hævn for drabene på de tre israelere.

/ritzau/Reuters