Militante angriber igen lufthavn i Kabul

Skrevet af admin

|

17/07/2014

Dagens topnyheder

Den internationale lufthavn i Afghanistans hovedstad, Kabul, blev tidligt torsdag morgen angrebet af en gruppe bevæbnede mænd fra Taliban. Lyden af eksplosioner og skud kunne høres fra en af lufthavnens bygninger, lød det fra en fotograf fra nyhedsbureauet AFP.

Indenrigsministeriet siger, at oprørere bevæbnet med automatvåben og raketter åbnede ild efter at have indtaget en bygning, som er ved at blive opført ved lufthavnen.

Angrebet begyndte ved 4.30-tiden, og over fire timer senere var situationen igen under kontrol. Alle militante er blevet dræbt, lyder det fra myndighederne.

Al civil flytrafik i lufthavnen, der ligger nord for Kabul, blev indstillet under angrebet.

Lufthavnen er nabo til en stor Nato-ledet militærbase. Militærhelikoptere fra de amerikansk-ledede Nato-styrker og det afghanske militær blev sendt i luften og kunne ses over det område, hvor de bevæbnede mænd befandt sig.

Militante har før udset sig den stærkt bevogtede lufthavn som angrebsmål. Senest 4. juli, USA's uafhængighedsdag, da Taliban-medlemmer udstyret med raketter sprængte præsident Hamid Karzais helikopter i stykker. Tre andre helikoptere blev beskadiget under aktionen.

Angrebet kom dagen efter, at en selvmordsbomber fra Taliban dræbte otte militærfolk på en bus.

Torsdagens angreb kommer to dage efter, at mindst 42 personer blev dræbt af en selvmordsbomber på et marked i provinsen Paktika.

/ritzau/AFP