Milits skænder Saddam Husseins grav

En shiamuslimsk milits har hærget Saddam Husseins gravsted.

- En milits skaffede sig adgang til Saddam Husseins gravsted, ødelagde alt, de kunne finde, og satte ild til stedet, fortæller en politikaptajn til nyhedsbureauet Reuters.

Men selve graven var tom. Den tidligere irakiske diktators lig var i al hemmelighed på forhånd blevet fjernet.

Saddam Husseins allierede flyttede for otte måneder siden liget af den afdøde diktator. Det blev gjort, da man frygtede, at liget ville blive skændet.

- Vi fjernede liget for otte måneder siden til et mere sikkert sted. Vi var bange for, at noget ville ske ham. Der fik vi ret, fortæller en anonym stammeleder fra Saddam Husseins Albu Nasri-stamme.

Både stammelederen og en leder fra en shiamilits, der er placeret i området, bekræfter politikaptajnens beretning.

Shia-militserne er i området for at bekæmpe den sunnimuslimske bevægelse Islamisk Stat, der har indtaget et større område mod nord og udråbt et kalifat.

Hvor liget ligger nu, vil stammelederen ikke fortælle, men det er flyttet til et sted "langt fra hvor fjenden kan lægge sine hænder på ham."

- Det er nok, at de har dræbt ham én gang. Nu frygter de hans lig, siger han.

Til gengæld lykkedes det ikke at flytte ligene af Saddam Husseins sønner. Nu frygter stammen, at disse lig vil blive skændet.

Saddam Hussein blev hængt i 2006 efter at være blevet dømt for forbrydelser mod menneskeligheden. Han blev begravet i sin fødeby Awja, 150 kilometer nord for Bagdad.

Da Saddam Hussein i 2006 blev henrettet, blev flere end 70 mennesker dræbt af en bilbombe i et shia-kvarter.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip