Miljøborgmester: Flere år før København er klimasikker

Københavnerne skal ikke forvente tørre kældre ved det næste skybrud. Hovedstaden bliver nemlig ikke klimasikret med det samme, lyder meldingen til den vandplagede by fra miljø- og teknikborgmester Morten Kabell (EL). Det skriver DR P4 København.

- Man skal passe på med garantier i denne sammenhæng, for klimaforandringerne i øjeblikket er så store, at det overgår alle forventninger. Men år for år skulle det gerne blive bedre.

- Men jeg må også erkende, at der går en hel del år, før København er en klimasikker by, siger Morten Kabell til DR P4 København.

Natten til søndag ramte et kraftigt skybrud København, hvilket gav oversvømmede gader flere steder i byen.

På trods af ambitiøse klimaplaner er København endnu ikke kommet i mål, erkender Morten Kabell.

- Det er rigtigt, at vi planlægger rigtig meget, men vi gennemfører også nogle ting. Det kan man blandt andet se i Indre By, hvor skaderne er mindre, end de ellers ville have været. Vandet er blevet ledt direkte ud i havnen i stedet for i kloakkerne, siger han til radiostationen.

Planerne betyder, at vandet skal ledes ad smartere veje, så det ikke gør livet surt for kælderejere eller bilister, der må droppe oversvømmede veje på vej til og fra arbejde. Der er over 400 projekter i København Kommunes klimatilpasningsplan.

- Det handler om at bygge gaderne om, så de bedre kan håndtere vandet. Det handler om at bygge pladser og torve om, så de kan bruges til at holde vandet tilbage, forklarer Morten Kabell og understreger, at arbejdet allerede har givet fordele.

- Vi er allerede i gang, og havde vi ikke gjort noget, så havde skaderne i weekenden været værre. Indre By er blevet forskånet. Vores over 400 planer koster over seks milliarder kroner at gennemføre, så det er en stor portion, der skal gennemføres, siger Morten Kabell.

/ritzau/

 

Dagens Gossip