Miljøminister: Paven er en vigtig spiller i klimakampen

Skrevet af admin

16/09/2015

Mest læste i dag

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) kalder pave Frans for en "vigtig allieret" efter sit møde med det katolske overhoved i Vatikanet.

Her var hun kaldt i audiens sammen med ministerkollega, energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), samt de andre klima- og miljøministre i EU.

- Det er en pave, som er nærværende og interesseret, og han var så stærk i sin tale til os. Han talte meget om, at man skal engagere sig og tage et personligt ansvar for at hjælpe, siger Eva Kjer Hansen med reference til kampen for et bedre klima.

Hun fortæller, at paven er et vigtigt redskab i bestræbelserne på at opfylde de nye verdensmål for et bedre klima, som FN vil vedtage i slutningen af september, hvor paven også deltager.

- Paven kan nå ud til nogle befolkningsgrupper og egne af verden, som vi som ministre ikke kan, og derfor er han en vigtig allieret for os, siger Eva Kjer Hansen og fortsætter:

- Som overhoved for katolikkerne har han en stærk position, og især i forhold til Sydamerika og Afrika kan han nå ud med et budskab om at tage et ansvar for klodens udvikling.

Eva Kjer Hansen fortæller, at hun kort havde mulighed for at sige et par ord til paven.

- Jeg havde mulighed for at udtrykke min anerkendelse for hans engagement og fremhæve, at Danmark kan levere løsninger, siger hun og tilføjer:

- Men det er en meget kort seance. Jeg havde kun tre-fire sætninger.

FN's nye verdensmål forventes vedtaget ved FN's Generalforsamling 25.-27. september.

Målene handler blandt andet om at udrydde fattigdom og sult, skabe lighed mellem kønnene og forbedre klimaet. De nye mål er en udbygning af 2015-målene, men hvor tidligere mål kun var målrettet de fattigste lande, er de kommende mål universelle.

/ritzau/