Miljøministeren vil øge beskyttelsen af drikkevandet

Der er hårdt brug for at styrke indsatsen for at sikre det danske drikkevands høje kvalitet.

Det er konklusionen fra de økonomiske vismænd i deres 2015-rapport. Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) er enig, og hun oplyser i en pressemeddelelse, at hun har en række nye tiltag på vej.

- Vi skal kunne drikke rent vand fra hanen i mange år fremover. Vores drikkevand er unikt, og det skal vi værne om. Derfor præsenterer jeg nu en række drikkevandsinitiativer for at beskytte danskernes vand bedre, siger Kirsten Brosbøl.

- Der er både udpegning af sprøjtemiddelfølsomme områder, fortsat kortlægning af grundvandet, skovrejsning, rejsehold og vejledning med i pakken af initiativer, siger hun.

Det Miljøøkonomiske Råd skriver i sin rapport, at målene fra EU's vandrammedirektiv i 2000 langt fra er nået, og at det kan blive dyrt, hvis der ikke snart bliver gjort noget.

Blandt andet er der brug for at få styr på udledningen af kvælstof.

Kirsten Brosbøl er glad for store dele af diskussionsoplægget

- Jeg er tilfreds med, at vismændene konstaterer, at god vandkvalitet i vandløb, søer og kystvande skaber velfærd og har erhvervsmæssig værdi, siger hun.

- Jeg er enig med vismændene i, at arbejdet med at få udpeget de områder, hvor grundvandet er følsomt over for sprøjtemidler, er vigtigt, siger Kirsten Brosbøl.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip