Milliardaftale skyder Bavarian Nordic-aktier i vejret

04/03/2015 18:30

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Investorerne på fondsbørsen i København har taget rigtig pænt imod nyheden om, at det danske biotekselskab Bavarian Nordic har solgt rettighederne til kræftmidlet Prostvac til amerikanske Bristol-Myers Squibb.

Aktierne i Bavarian Nordic lukker onsdag med en stigning på 35,2 procent til kurs 286. Det er det højeste niveau siden 2007.

Værdien af selskabet er efter onsdagens handel steget 2,06 milliarder kroner til omkring 7,9 milliarder kroner, viser en beregning fra Ritzau Finans.

Ifølge aktieanalytiker Michael Novod fra Nordea Markets var aftalen med amerikanerne ventet, men til gengæld overgår den langt analytikerens forventning.

- Aftalen med Bristol-Myers er noget større end det, vi havde regnet med.

- Vi havde lagt forventning ind om en total aftaleværdi på omkring 500 millioner dollar, hvor den så viste sig at ligge på knap en milliard dollar, siger Michael Novod til Ritzau Finans.

Bavarian Nordic meddelte onsdag morgen, at selskabet har indgået en såkaldt eksklusivaftale med amerikanske Bristol-Myers Squibb.

Aftalen giver amerikanerne en eksklusiv option på at producere og sælge Bavarian Nordics kræftmiddel Prostvac. Midlet er endnu ikke færdigudviklet, og aftalen afhænger derfor af kommende resultater.

Men i bedste fald kan aftalen altså udløse en samlet betaling på 975 millioner dollar svarende til 6,5 milliarder kroner til Bavarian Nordic.

Allerede nu får det danske selskab en forudbetaling på 60 millioner dolla, og det er ganske pænt, vurderer Michael Novod.

- Det er en rigtig, god solid aftale, en rigtig stor aftale, og en høj forudbetaling på lige omkring 400 millioner kroner.

- Med den forudbetaling betaler Bristol-Myers for en del af det fase 3-studie, der har været kørt, og så er resten af aftalen selvfølgelig baseret på klinisk effekt og potentielt salg, hvilket er helt normalt, siger Michael Novod.

Prostvac er en såkaldt cancerimmunterapi, som får kroppens eget immunforsvar til målrettet at bekæmpe kræftceller. Midlet er under udvikling til behandling af prostatakræft.

/ritzau/