Millionby i Kina forbyder jul i skolen

Lokalmyndighederne i den østkinesiske by Wenzhou med over syv millioner indbyggere har forbudt byens skoler at afholde arrangementer, der markerer julen.

Det skriver de statslige medier i Kina, som officielt er en kommunistisk og ateistisk stat.

Det er uddannelseskontoret hos lokalmyndighederne i Wenzhou, der ifølge avisen Global Times har nedlagt forbud mod det, der kaldes jule-relaterede begivenheder.

De lokale embedsmænd håber, at skolerne i stedet for jul vil bruge flere kræfter på kinesiske traditioner, siger embedsmænd i byen ifølge avisen. Embedsmændene taler om, at julen er "vestlige traditioner".

Interessen for jul er taget til i Kina, hvor antallet af kristne også stiger.

Blandt de godt 1,3 milliarder kinesere er der nu henved 60 millioner kristne.

Netop byen Wenzhou kaldes ofte for "Kinas Jerusalem", fordi den har en forholdsvis stor kristen befolkning.

Imidlertid har der været nogle træfninger mellem de kristne og bystyret i Wenzhou.

Tidligere i år indledte bystyret en kampagne mod kirker med synlige kors. Omkring 400 lokale kirker i Wenzhou-området er blevet tvunget til at fjerne de synlige tegn på kristendom.

I øvrigt har et universitet i den centrale del af Kina også besluttet, at de studerende skal koncentrere sig om kinesiske traditioner og ikke jul.

Det er på Nordvest-universitetet i byen Xi'an, at de studerende er blevet tvunget til at se en dokumentarfilm om kinesiske traditioner i stedet for at fejre jul.

- Vær jeres lands gode sønner og døtre. Gå imod kitsch og vestlige fridage, hedder det på en banner, der er hængt op på universitetet.

- Gå imod den vestlige kulturs ekspansion, står der på et andet banner.

En talsmand for universitetet siger til den statslige avis Dagbladet Guangming, at institutionen appellerer til de studerende om at give kinesiske traditioner mere opmærksomhed og ikke "idolisere udenlandske festivaler".

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip