Millioner af flypassagerer varmer på bundlinjen

Flere og flere passagerer rejser gennem Københavns Lufthavn, og det varmer godt på lufthavnens bundlinje. Men også shoppingcenter, hoteldrift, parkering og specialbutikker er i årets første ni måneder med til at trække Københavns Lufthavne op i et resultat før skat på en milliard kroner.

Det er en fremgang i resultatet før skat på 10,9 procent i forhold til samme periode sidste år. Ud over fremgang i alle forretningsområder, pynter det også på bundlinjen, at lufthavnen har været i stand til at sænke omkostningerne per afgående passager med 2,9 procent, når der korrigeres for særlige forhold.

- Dette er opnået ved fortsat fokusering på effektivisering og dermed reducere de samlede omkostninger ved at operere eller drive forretning i Københavns Lufthavn, skriver ledelsen i meddelelsen til fondsbørsen.

Væksten i antallet af passagerer er på 7,1 procent i årets første ni måneder sammenlignet med samme periode året før, og det er særligt i sommermånederne at flere rejser gennem lufthavnen. I alt 19,7 millioner passagerer blev det til i årets første ni måneder. Alene i årets tredje kvartal var flere end 7,5 millioner passagerer gennem lufthavnen, hvilket er rekord for de tre måneder.

Især viste passagertallet til USA en stærk fremgang på 40,2 procent, og det skyldes det norske flyselskab Norwegians tre nye ruter til Fort Lauderdale, New York og Los Angeles.

Omsætningen steg til 2,9 milliarder kroner mod 2,7 milliarder kroner i samme periode året før. Den gode udvikling får selskabet til at opjustere forventningerne for hele året til 1,2-1,3 milliarder kroner før skat.

Samtidig forventer Københavns Lufthavne en fortsat stigning i antallet af passagerer, og det vil sende omsætningen i vejret. Men trods effektiviseringer vil lufthavnen på grund af væksten i antallet af passagerer få højere driftsomkostninger end i 2013.

/ritzau/

 

Dagens Gossip