Millioner af græshopper har invaderet marker i Rusland

Millioner af græshopper har invaderet store landbrugsområder i det sydlige Rusland, hvor de fortærer afgrøder i et sådant omfang, at myndighederne har indført nødretstilstand i regionen, rapporterer CNN.

- Et område på over 800.000 hektar er for øjeblikket dækket af insektsværmene. Hver græshoppe er omkring otte centimeter lang. De fortærer korn og andre afgrøder.

- Det er første gang i over 30 år, at denne del af Rusland har været ramt af denne plage, siger lokale embedsmænd ifølge den amerikanske tv-station.

Myndighederne skønner, at mindst 10 procent af afgrøderne i det ramte område allerede er ødelagt, og krisen er langt fra overstået.

Et stort antal af de lokale landbrug i Stavropol-regionen er truet, hedder det.

- I Kalmikja, Astrakhan, Volgograd og Dagestan er det allerede forbi med mad til græshopperne, så de har bevæget sig videre for at finde andre steder med korn, siger Tatiana Drishtjeva fra Det Russiske Landbrugscenter.

- De har et vingefang på næsten 12 centimeter som små gråspurve, siger hun.

En landmand, Pjotr Stepantjenka, står på sin mark og siger fortvivlet til russisk tv, at der intet er tilbage af hans korn.

- Græshopperne tog det hele. Alt er væk. Fra blade til kolber, siger han.

Det statslige russiske tv siger, at græshoppeplagen hænger sammen med klimaforandringer og har baggrund i nylige oversvømmelser og forhøjede temperaturer, som har formindsket effektiviteten af diverse sprøjtemidler mod skadedyr.

De lokale myndigheder synes handlingslammede over for krisen, mens græshoppesværmene bevæger sig hurtigt hen over dele af det sydlige Rusland - sommetider med så stor fart, at ingen har overblik over, hvor de er på vej hen.

Myndighederne begyndte i sidste uge at sprøjte over 90.000 hektar med pesticider for at stoppe sværmene.

- Men så snart vi har sprøjtet en mark, så er de videre på den næste, siger en pilot, Alexander Bublov, til AFP, efter at han har været med til at sprøjte store områder med pesticider.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip