To millioner kroner skaffer tv-julekalender til Aalborg

Skrevet af Holger Madsen

01/12/2012

Mest læste i dag

Julekalenderen skal filmes i Aalborg og Nordjylland, og det er nu blevet muligt efter at Den Vestdanske Filmpulje har bevilget to millioner kroner til at støtte optagelserne.

– Optagelserne går i gang sidst i januar, så det er fornemt, at vi allerede nu får resultater af kommunens beslutning om at melde sig ind i filmpuljen fra 2013, siger rådmand Anne-Dorte Krog.

Julekalenderen bliver ifølge rådmanden forhåbentlig også et plus for lokale forretninger, håndværkere og lignende, mens optagelserne står på.

– Mens de filmer her, bor og spiser og lever filmholdet jo her, og de køber ting til kulisser og skal af og til have hjælp til at få det sat sammen, så det virker. Og senere bliver det også godt for turismen, fordi julekalenderen kommer til at give interesse omkring byen og de steder, hvor historien kommer til at foregå. Så vores enestående kulturinstitutioner vil også få øget opmærksomhed både lokalt og nationalt.

Skole- og Kulturudvalget i Aalborg Kommune lægger 600.000 kroner i at støtte optagelserne af julekalenderen, der efter planen skal sendes på TV2 i december 2013. Det er filmselskabet Deluca Film med base i Viby, der står for optagelserne.

Medlemskabet af filmpuljen koster tilsvarende 600.000 kr. årligt for kommunen.

– Julekalenderen er en rigtig fin start, siger Anne-Dorte Krog, men vi er også gået med i filmpuljen for at kunne gavne de lokale filmvirksomheder, der er dygtige til filmproduktion, lys, visuelle effekter, animation og spiludvikling. Jeg forventer, det vil smitte af på kulturlivet på en god måde, når det lokale filmmiljø får bedre muligheder for at vise, hvad de kan.

En af de lokale filmproducenter, Anders Skotlander fra Oscar Film,  har store forventninger til medlemskabet af filmpuljen.

– Filmskabelse og moderne indholdsproduktioner er ikke længere forbeholdt de etablerede, ældre selskaber i hovedstaden. Nu er der også bedre muligheder for det i Aalborg, hvor flere end 15 ambitiøse nordjyske selskaber kan få adgang til medfinansiering fra Den Vestdanske Filmpulje og holde de kreative talenter i Nordjylland. Og der ligger mange fantastiske nordjyske fortællinger og venter på at blive fortalt på film og spil.