Millioner på vej til de mindste af de udsatte børn

Hjælpen skal komme tidligere, og den skal være mere omfattende for de danske børn, der vokser op i familier med sociale problemer, mener regeringen, som sammen med Venstre, Konservative og SF øremærker 280 millioner kroner over de næste fire år til at styrke indsatsen

Pengene skal især hjælpe de 0-6-årige blandt de udsatte børn, skriver Politiken søndag.

- Vi sætter massivt ind for at styrke forældrenes evne til at være gode voksne, ligesom vi giver pædagogerne mere efteruddannelse og viden, så de får bedre muligheder for at spotte de her børn og derved kan gribe ind så tidligt som muligt, siger socialminister Manu Sareen (R) til Politiken.

Målet er at klæde de voksne omkring barnet bedre på, så de hurtigere kan opdage, når et barn mistrives. Kommunerne vil kunne søge om at få del i de 280 millioner kroner.

Syv kommuner får muligheden for at blive såkaldte partnerskabskommuner med Socialstyrelsen og få gennemgået hele deres forebyggende indsats over for udsatte børn.

30 kommuner kan få forældrekurser til førstegangsforældre, så man kan opdage de sårbare forældre og give dem yderligere hjælp, mens 19 kommuner får mulighed for at opkvalificerer pædagoger og ledere til bedre at kunne håndtere børn med "udfordrende og krævende adfærd".

Initiativets fokus på de små børn bliver rost af forsker i børn og familie ved SFI, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, Mogens Christoffersen.

- Jo tidligere man sætter ind, jo større effekt vil man få - og jo mindre skal man investere i de mennesker senere hen, siger han til Politiken, men understreger samtidig, at resultaterne afhænger af, hvordan det i praksis vil blive udført i kommunerne.

Pædagogernes fagforening, Bupl, glæder sig også over de 280 millioner kroner, der blandt andet skal sende flere pædagoger på kurser og efteruddannelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip