Millioner til hjemløse unge i satspuljen

Over de næste fire år bliver der afsat 637,5 millioner kroner til socialområdet. Det er resultatet af den aftale, partierne bag satspuljen netop har indgået.

- Puljen i år har været meget lille, derfor har vi skullet gøre os umage for at bruge de 637,5 millioner så godt som muligt, siger social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen (SF).

- Men i forhold til de få midler, vi har, kan vi faktisk gå ud og gøre en forskel, fortsætter hun.

Hun fremhæver de penge, der er afsat på satspuljen til en hjemløsestrategi.

Blandt andet er der afsat 72,5 millioner kroner til at forebygge, at unge bliver hjemløse. Pengene kommer ud af en pulje på 163,3 millioner kroner, som skal styrke indsatsen blandt udsatte voksne.

- Det handler blandt andet om, at de hjemløse får et sted, hvor de kan bo, og som de kan blive ved med at bo, så vi kan standse den sociale deroute, siger hun og fortsætter:

- Den skal ses i sammenhæng med sundhedsområdet, hvor vi har lavet en indsats mod dobbelt diagnoser. Vi ved, at de hjemløse unge ofte har flere problemer med både misbrug og psykiske lidelser, siger ministeren.

Desuden har partierne besluttet at afsætte i alt 81,1 millioner kroner til udsatte børn og unge. De frivillige organisationer støttes med mere end 200 millioner kroner, og handicapområdet med 91 millioner kroner.

Partierne bag aftalen er Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti

/ritzau/

 

Dagens Gossip