Mindesten for faldne Helmand-soldater er vendt hjem

Pårørende til de 38 danske soldater, der mistede livet under militærindsatsen i Helmand-provinsen i Afghanistan, fik onsdag et særligt sted at mindes.

Hærens mindesten over faldne i Helmand blev officielt genindviet i Oksbøllejren ved en mindehøjtidelighed, oplyser Værnsfælles Forsvarskommando.

Den 233 centimeter høje mindesten blev oprindeligt rejst i Camp Bastion af de danske soldater og indviet i februar 2009, men det har hele tiden været meningen, at mindestenen skulle med hjem til Danmark. Forsvarsminister Nicolai Wammen (S) var med til mindehøjtideligheden.

- Denne mindesten er noget helt særligt, for den er rejst af vores egne soldater. Den står nu et sted, hvor de faldne soldater kan æres og mindes, sagde han i sin tale ved mindehøjtideligheden ifølge forsvarskommandoen.

- Det er en smuk placering, og stenen er rejst et sted, hvor soldater passerer flere gange i løbet af deres karriere. Den giver tid og sted for sorg og stolthed, sagde ministeren.

De 38 faldne soldaters navne er indgraveret i plader på mindestenen.

De sidste danske soldater forlod Camp Bastion i det sydlige Afghanistan 1. august i år. De sidste danske kamptropper vendte dog hjem fra Helmand-provinsen allerede den 23. maj, og dermed blev der sat punktum for den otte år lange danske krigsdeltagelse i landet.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip