Mindre klubber afgiver gerne profiler til OL-holdet

Flere superligaklubber er villige til at afgive spillere til det danske U23-landshold under sommerens OL.

Mens FC København og FC Midtjylland har tilkendegivet, at de to klubber ønsker at holde sine profiler hjemme fra Rio de Janeiro, så er flere af superligakonkurrenterne mere positive.

OL volder potentielt alle 12 superligaklubber problemer, da turneringen spilles i midten af august, hvor den hjemlige Alka Superliga er godt i gang og flere klubber skal i aktion i de europæiske klubturneringer.

- Vi vil ikke stille os på bagbenene, hvis vores spillere bliver udtaget til OL, siger Hobros sportschef, Jens Hammer Sørensen.

U23-landstræner Niels Frederiksen har fået samme melding fra Esbjerg.

- Vi har sagt til Niels, at vi som udgangspunkt er positivt indstillet.

- Jeg tror, at det ender med, at han kan nøjes med at trække en enkelt spiller fra klubberne i gennemsnit, så vi alle bliver lige hårdt ramt, siger ungdomselitechef Niels Erik Søndergaard.

- Vi er positivt indstillet og vil gerne finde løsning, tilføjer han.

Både Hobro og Esbjerg har forståelse for FC Midtjylland og FC Københavns ønsker om at holde de bedste spillere hjemme, da det kan koste dyrt, hvis holdene fejler i kvalifikationen til Europa League eller Champions League.

- Det er nemt for mig at sige, at vi gerne vil afgive spillere, for vi har ikke så mange. Men jeg forstår godt nogle af de andre klubber, siger Hobros Jens Hammer Sørensen.

- FCK, FCM og AaB har mange spillere, der kan være aktuelle til OL.

- Vi ønsker ikke at stille os på den ene eller anden side. Vi vil gerne finde en løsning i al mindelighed, siger sportschefen.

Esbjergs Niels Erik Søndergaard har også stor forståelse for FCK og FCM's udmeldinger.

- Jeg kan godt forstå dem, når de måske skal spille meget afgørende kampe i Europa. Det er det, de har reageret ud fra.

- Men de er vel heller ikke 100 procent afvisende, hvis holdet ikke er så afhængig af spilleren, og han kan have en stor værdi for U23-landsholdet, siger Niels Erik Søndergaard.

Det er Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, der får skylden for, at dansk fodbold er havnet i et OL-dilemma. Det skyldes, at Fifa ikke har gjort OL-turneringen til en del af Fifas kalender.

- På mange måder har Fifa nedprioriteret OL, fastslår Hobros Jens Hammer Sørensen, mens Niels Erik Søndergaard fra Esbjerg tilføjer:

- Det havde været 100 gange nemmere, hvis Fifa havde taget højde for OL i kalenderen.

OL foregår fra 5. til 21. august. I den periode er Superligaen godt i gang og det samme er kvalifikationen til de europæiske klubturneringer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip