Mindre skoler må dreje nøglen i 2013

Hver sjette folkeskole er siden 2007 enten nedlagt eller lagt sammen med en større skole, og udviklingen fortsætter i det kommende år, skriver Jyllands-Posten.

Næsten hver anden kommune - helt præcist 43 procent - regner med at reducere antallet af skoler yderligere, og i alt henter kommunerne 400 millioner kroner i 2013 på mere effektiv skoledrift.

Det viser en analyse af de kommunale budgetter fra kommuneforeningen KL.

- Vi får mere for pengene ved at samle undervisningen på større skoler, og samtidig giver det bedre faglig kvalitet, siger KL-formand Erik Nielsen (S) til Jyllands-Posten.

En del af gevinsten kommer i kassen på grund af større klasser, ligesom kommunerne forventer besparelser som følge af mere it i skolen, og at lærerne underviser flere timer end i dag.

Forældreforeningen Skole og Forældre er bekymret over udviklingen.

- Der er allerede rationaliseret og nedlagt massevis af skoler, og vi nærmer os en situation - ikke mindst i tyndtbefolkede områder - hvor transporten til den store skole inde i byen er et problem for især mindre børn, siger formand Mette With Hagensen til Jyllands-Posten.

- Flere skolenedlæggelser gør det desuden vanskeligt at få folk til at bosætte sig i disse områder, tilføjer hun.

Danmarks Lærerforening mener, at effektiviseringen rammer kvaliteten på skoleområdet.

Kilde: Jyllands-Posten

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip