Mindre virksomheder skal hjælpes på børsen

Mindre virksomheder skal have lettere adgang til fondsbørsen i København. Derfor vil børsen OMX Nasdaq fjerne nogle af de forhindringer, som virksomhederne møder, skriver Berlingske.

- Tidligere var opfattelsen, at en virksomhed med en markedsværdi på under halvanden milliard kroner ikke kunne gå på børsen. Det mener vi godt, de kan, siger administrerende direktør Bjørn Sibbern fra OMX Nasdaq i København til Berlingske.

For at tiltrække de mindre virksomheder har fondsbørsen nedsat en arbejdsgruppe, der skal komme med tiltag og anbefalinger til, hvordan man sikrer, at de danske virksomheder ikke i stedet vælger andre børser i Norden eller i USA.

Eksempelvis valgte det danske IT-selskab Napatech at blive noteret på børsen i Oslo i stedet for i København, og tidligere på året blev virksomheden DanDrit Biotech børsnoteret i USA.

DI er positive over for tiltaget og ser frem til at at læse de endelige anbefalinger og peger på, at de små og mellemstore virksomheder spiller en central rolle i væksten samt skaber mange arbejdspladser.

Formand for Dansk Aktionærforening Niels Mengel så gerne, at den danske aktiekultur blev mere som den svenske:

- I Sverige er det meget nemmere for små virksomheder at gå på børsen, og der håber vi på, at vi kan få det samme herhjemme. Vi mener, at det er et godt initiativ, som Nasdaq OMX har taget, siger Niels Mengel til Berlingske.

Det er blandt andet godkendelsesprocessen, der skal gøres nemmere for de mindre virksomheder. Samtidig er fondsbørsen klar til at sikre bedre likviditet og til at slække på krav til eksempelvis omfanget af børsprospekterne, skriver Berlingske.

De samlede anbefalinger vil ligge klar i juni.

/ritzau/

 

Dagens Gossip