Mindst 10 omkom ved færgebrand i Adriaterhavet

De italienske myndigheder siger, at mindst 10 mennesker omkom, da der udbrød brand om bord på en bilfærge i Adriaterhavet, og at 427 mennesker blev reddet fra fartøjet.

Men antallet 427 stemmer ikke overens med passagerlisten, og omkring 40 personer er der ikke oplysninger om. Men myndighederne understreger, at passagerlisten kan være unøjagtig, og at det er uklart, hvor mange mennesker, der var om bord.

Der har hele tiden været opereret med, at der var 478 mennesker om bord i alt - passagerer og besætning.

En person druknede, efter at have kastet sig i havet far det brændende skib. De syv øvrige omkomne blev fundet døde på fartøjet.

Kaptajnen forlod som den sidste den græsk-italienske færge Norman Atlantic, som blev ramt af en brand søndag i Adriaterhavet. Mere end 36 timer efter, at kaptajnen udsendte nødsignaler overgav Argilio Giacomazzi kontrollen over fartøjet til den italienske flåde mandag eftermiddag.

Alle passagerer var tidligere blevet evakueret under ekstremt vanskelige forhold. Efter mange timer, hvor personer blev evakueret over til andre skibe, undsatte helikoptere fra Grækenland og Italien passagererne fra det øverste dæk på færgen.

Fartøjet, som havde over 200 biler om bord, var ude af stand til at manøvrere.

Færgen, som tilhører rederiet Anek Lines, var på vej fra havnebyen Patras til Ancona på den italienske østkyst, da ilden brød ud.

Anklagemyndigheden i den italienske havneby Bari siger, at den er i gang med at undersøge, om der er begået lovbrud om bord i forbindelse med branden.

Passagerer fortæller, at ingen blandt besætningsmedlemmerne tog ansvar, da branden bredte sig.

- Vi anede ikke, hvad vi skulle gøre. Besætningen havde ingen idé om, hvordan de skulle få folk fra borde, fortæller en passager.

Det græske færgerederi Anek Lines har chartret Norman Atlantic, der sejler under italiensk flag, af det italienske selskab Visemar di Navigazione.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip