Mindst 10 soldater dræbt af bombe i Sinai

Skrevet af admin

|

20/11/2013

Dagens topnyheder

Mindst 10 soldater blev dræbt, og 35 andre blev såret, da en bilbombe rettet mod Egyptens hær onsdag blev udløst i Sinai, hvor militæret kæmper mod islamister, oplyser sikkerhedskilder i Kairo.

- Bombeanslaget skete nær El-Arish, den regionale hovedstad i Nordsinai, hvor angreb mod sikkerhedsstyrkerne er taget til siden det egyptiske militær i juli fjernede islamisten Mohamed Mursi fra præsidentposten.

Onsdagens angreb er et af de hidtil blodigste på Sinai-halvøen, der ligger tæt på Israel og på den palæstinensisk-ledede Gazastribe.

Soldaterne var i en kolonne på vej mod grænseovergangen ved Rafah.

En militant gruppe i Sinai, Ansar Bayt al-Maqdis, meddeler på en islamistisk hjemmeside, at den stod bag et drab på en højtstående officer i Kairo søndag.

Gruppen siger også, at den stod bag et fejlslagent angreb mod Egyptens indenrigsminister i september.

Ved en separat episode onsdag blev tre mennesker såret ved et bombeangreb ved en kontrolpost i Kairo, oplyser det statslige tv.

Der er frygt for, at et voldeligt islamistisk oprør vil sprede sig fra Sinai til andre steder i Egypten.

Volden og politiske spændinger mellem Mursis Muslimske Broderskab og den militært støttede regering har ramt investeringer og turistindustrien i Egypten.

Den militærstøttede, midlertidige regering i Egypten siger, at den kæmper en krig mod terror og gør ingen forskel på militante med base i Sinai og medlemmer af Det Muslimske broderskab, hvor Mursi kommer fra.

Israel erobrede Vestbredden, Østjerusalem, Sinai samt flere andre områder under Seksdageskrigen i 1967. Den arabisk-israelske konflikt, som i Israel kendes som Yom Kippur-krigen, førte til en fredsaftale mellem Egypten og Israel i 1979. Ved den lejlighed fik Egypten det meste af det israelsk-besatte Sinai tilbage.

/ritzau/Reuters