Mindst 100 syriske flygtninge dræbt i Libanon

Kampe mellem libanesiske styrker og syriske oprørere i den libanesiske grænseby Arsal har kostet over 100 syriske flygtninge livet.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der har base i Storbritannien og bygger sine oplysninger på et netværk af aktivister og andre kilder fra Syrien.

- Der er mange dræbte, og der er flere børn blandt ofrene, siger Rami Abdel-Rahman, der er leder af observatoriet, til nyhedsbureauet dpa.

Lørdag udbrød der kampe i grænsebyen, da væbnede jihadister fra Syrien erobrede en politistation i byen. Tirsdag blev partene enige om en 24 timer lang våbenhvile, men den blev brudt efter mindre end fire timer.

- Vi beder den libanesiske hær om at stoppe beskydningen af de syriske flygtningelejre i Arsal, siger Abdel-Rahman.

Libanesiske myndigheder hævder imidlertid, at de intenst arbejder på at redde civile ud af området.

Kampene i grænseområdet mellem Syrien og Libanon er de værste siden 2011, hvor opstanden i Syrien mod landets præsident, Bashar al-Assad, begyndte.

Libanons hærchef, general Jean Kahwaji, siger til nyhedsbureauet AFP, at hæren føler sig stækket i kampen mod jihadisterne i Syrien.

- Denne kamp kræver udstyr, materiel og teknologi, som hæren ikke har, siger han.

Af den grund har Saudi-Arabien besluttet at give en milliard dollar svarende til 5,5 milliarder kroner til den libanesiske hær.

Den syriske borgerkrig har sendt over en million flygtninge ind i Libanon, og selv om Libanon har erklæret sig neutral i forhold til borgerkrigen i Syrien, har krigen i flere tilfælde krydset grænsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip