Mindst 100 syriske flygtninge dræbt i Libanon

Kampe mellem libanesiske styrker og syriske oprørere i den libanesiske grænseby Arsal har kostet over 100 syriske flygtninge livet.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der har base i Storbritannien og bygger sine oplysninger på et netværk af aktivister og andre kilder fra Syrien.

- Der er mange dræbte, og der er flere børn blandt ofrene, siger Rami Abdel-Rahman, der er leder af observatoriet, til nyhedsbureauet dpa.

Lørdag udbrød der kampe i grænsebyen, da væbnede jihadister fra Syrien erobrede en politistation i byen. Tirsdag blev partene enige om en 24 timer lang våbenhvile, men den blev brudt efter mindre end fire timer.

- Vi beder den libanesiske hær om at stoppe beskydningen af de syriske flygtningelejre i Arsal, siger Abdel-Rahman.

Libanesiske myndigheder hævder imidlertid, at de intenst arbejder på at redde civile ud af området.

Kampene i grænseområdet mellem Syrien og Libanon er de værste siden 2011, hvor opstanden i Syrien mod landets præsident, Bashar al-Assad, begyndte.

Libanons hærchef, general Jean Kahwaji, siger til nyhedsbureauet AFP, at hæren føler sig stækket i kampen mod jihadisterne i Syrien.

- Denne kamp kræver udstyr, materiel og teknologi, som hæren ikke har, siger han.

Af den grund har Saudi-Arabien besluttet at give en milliard dollar svarende til 5,5 milliarder kroner til den libanesiske hær.

Den syriske borgerkrig har sendt over en million flygtninge ind i Libanon, og selv om Libanon har erklæret sig neutral i forhold til borgerkrigen i Syrien, har krigen i flere tilfælde krydset grænsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip