Mindst 11 er omkommet ved skovbrand i Chile

Mindst 11 mennesker er omkommet og hundredvis af bygninger ødelagt af skovbrande i den chilenske havneby Valparaiso, fremgår det af medierapporter søndag.

Ilden opstod lørdag i højdedragene, der omkranser byen, men årsagen til branden er ikke umiddelbart kendt.

Valparaiso er en af de største havnebyer i Chile med et indbyggertal på omkring 250.000. Byen ligger cirka 120 kilometer nordøst for hovedstaden, Santiago de Chile.

Nyhedssiden El Martutino på nettet citerer indenrigsminister Rodrigo Penailillo for, at fire er døde, men politiet har søndag eftermiddag hævet det officielle antal døde fra fire til 11.

Tv-billeder viser en mur af ild og udbrændte bygninger. Ilden er endnu ikke under kontrol.

Flere end 200 bygninger er blevet ødelagt, oplyser radiostationen Bio Bio med henvisning til myndighederne. Tv-kanalen 24 Horas skrev på Twitter, at flere end 500 bygninger allerede var blevet flammernes rov.

- Det er den værste katastrofe, jeg har set i Valparaiso, siger chefadministratoren for Valparaise-regionen, Ricardo Bravo.

Mens hundredvis af brandfolk har været udstationeret, har regeringen indset, at det er helt nødvendigt med assistance fra fly og helikoptere.

Byen er erklæret i undtagelsestilstand, og militærenheder patruljerer i gaderne.

Fanger i et lokalt fængsel er blevet flyttet til et sportsstadion, mens omkring 5000 andre mennesker er bragt i sikkerhed i evakueringscentre.

Præsident Michelle Bachelet ventes til Valparaiso for ved selvsyn at danne sig et overblik over katastrofen, skriver El Martutino.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip