Mindst 11 personer dræbt i spansk busulykke

13 personer har mistet livet, og 42 meldes kvæstet i en alvorlig busulykke i Spanien sent lørdag aften, skriver den spanske avis El Pais.

Ulykken skete ved byen Cieza i nærheden af Murcia i den sydøstlige del af landet, da bussen af ukendte årsager kørte ud over en skrænt og faldt 15 meter ned.

Det betegnes som den værste busulykke i Spanien siden år 2000.

Dødstallet blev tidligere søndag opgjort til 14, men det er nu sat ned til 13.

Bussens chauffør overlevede og skal ifølge det spanske nyhedsbureau EFE have sagt, at bremserne svigtede. Politiet skal have foretaget en spiritus og narkoprøve på chaufføren, men den har ifølge nyhedsbureauet dpa vist sig at være negativ.

Ifølge en talsmand for den spanske redningstjeneste skete ulykken ved midnatstid, da bussen var på vej tilbage til byen Bullas, efter at bussens primært unge passagerer havde været til en mindeceremoni i hovedstaden Madrid.

Blandt de dræbte er ni kvinder og tre mænd. En 36-årig sognepræst, der organiserede turen, skal ifølge nyhedsbureauet dpa være blandt de omkomne, oplyser den lokale redningstjeneste.

Dpa skriver, at bussen var på vej hjem fra en religiøs ceremoni i Madrid, der skulle ære en nonne, der døde for 40 år siden.

Ifølge nyhedsbureauet dpa blev 10 af bussens passagerer dræbt på stedet, mens fire personer døde senere på hospitalet af deres kvæstelser.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip