Mindst 12 dræbt af vejsidebomber i Afghanistan

Mindst 18 mennesker er dræbt i et selvmordsangreb tæt ved en militærbase i Khost-provinsen i det østlige Afghanistan.

Det siger myndigheder i byen Khost ifølge nyhedsbureauet AFP.

Selvmordsbombemanden havde sprængstoffer om bord i sin bil og udløste bomben ved en militær kontrolpost ved indgangen til basen, siger politichefen i Khost.

På militærbasen er der både afghanske og udenlandske soldater, men der er ikke umiddelbart nogen oplysninger om, hvem de dræbte er.

- Vi har talt 18 døde, siger en læge på hospitalet i Khost, som ligger tæt ved grænsen til Pakistan.

Tidligere på dagen meddelte afghansk politi, at mindst 12 mennesker er dræbt af vejsidebomber i løbet af søndagen andre steder i landet.

10 personer mistede livet, og seks blev såret, da en vejsidebombe ramte et køretøj i Tagab-distriktet tæt på hovedstaden Kabul.

Endnu har ingen taget skylden for vejsidebomberne, men netop det våben har været Talibans foretrukne i kampen mod udenlandske og afghanske sikkerhedsstyrker, som pågår på sit 14. år.

Politichefen i området, Abdul Karim Fayeq, har over for AFP bekræftet hændelsen og giver Taliban skylden.

I en anden hændelse har mindst to civile mistet livet, mens fire civile og to politimænd er blevet såret, da en politibil ramte en vejsidebombe i byen Kunduz. Det bekræfter det lokale politis talsmand, Sayed Sarwar Husseini, over for AFP.

I slutningen af april indledte Taliban sin årlige forårsoffensiv, der som regel bliver fulgt af en bølge af angreb i store dele af Afghanistan.

Flere afghanske embedsmænd siger til AFP, at Taliban står bag søndagens vejsidebomber som en del af en optrapning af offensiven.

Ifølge FN mistede næsten 1000 civile, væsentlig flere end i samme periode sidste år, livet i de første fire måneder af 2015.

/ritzau/

 

Dagens Gossip