Mindst 120 mennesker meldes dræbt i kampe i Yemen

Mindst 120 mennesker er blevet dræbt i det nordlige Yemen under kampe mellem regeringsstyrker og shiamuslimske houthi-oprørere, oplyser regeringskilder.

Under kampene, der fandt sted mandag, bombarderede militærfly oprørernes stillinger i Omran-provinsen, mens militære styrker kæmpede mod oprørerne på landjorden.

- 100 oprørere er blevet dræbt, siger Ahmed al-Bekry, som er viceguvernør i området.

- 20 soldater blev også dræbt, siger han.

Yemens regering har tidligere forgæves forsøgt at få en våbenhvile i stand med de shiamuslimske oprørere i den langvarige væbnede konflikt i den nordlige del af det arabiske land.

Al-Qaeda på Den Arabiske Halvø meddelte for nylig at have henrettet fire mænd, som skulle have anbragt elektronisk udstyr på biler for at hjælpe USA med overvågning af terrorgrupper i landet.

I årets første fire måneder dræbte amerikanske droner formentlig mere end 40 al-Qaeda-medlemmer, skrev internationale nyhedsbureauer i maj.

Osama bin Laden, grundlæggeren af al-Qaeda, der blev likvideret af USA for knapt tre år siden, havde sine rødder i Yemen, da hans far udvandrede til Saudi-Arabien fra landet.

Yemen, der er et af verdens fattigste lande, har været igennem en vanskelig politisk fase, siden veteran-præsidenten Ali Abdullah Saleh blev afsat i februar 2012 efter en folkelig opstand mod hans 33-år gamle styre.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip